Спорт и фитнес

Защо мускулите са привлекателни само броени дни в месеца

Защо мускулите са привлекателни само броени дни в месеца
Written by sportuser

Еволюционната психология е интересна, но твърде противоречива. Тя често предлага смели и обобщаващи теории за човешката сексуалност и поради тази причина често е обвинявана в в есенциализъм и сексизъм. Това, което може да ни каже тя за мъжете и жените и как те се привличат обаче, поне звучи интересно.

Мъжете очевидно се интересуват от красиви и привлекателни жени, които излъчват така нареченета и вече позната “сексуална плодовитост”. Това най-често са младите жени с добро съотношение на обиколките на бедрата и ханша, с големи гърди, сочни устни и т.н. С други думи “пипнатите” жени.

Жените от друга страна се интересуват от такива мъже, които са доказано благонадеждни и могат финансово и материално да издържат своето семейство. Тези мъже трябва да са леко мекушави, с висок статус и добри доходи. И това предпочитание важи за повечето от времето. Експерименти са доказали, например, че по време на овулация жените са склонни да избират мъже според външния им вид.

Овулиращата жена предпочита по-мускулни, агресивни и изобщо физически здрави и присъстващи мъже. С други думи, когато жените могат реално да забременеят, те са склонни да се държат сексуално като мъже. Това обяснява и защо 10% от мъжете не знаят, че децата им са от други мъже.

Тази информация ни води и към интересно заключение относно мъжете, които тренират здраво, за да имат мускулесто тяло, с което се надяват да привлекат жените.

Първото е, че оформяйки тялото си по-мускулесто, ще бъдат значително по-привлекателни за хомосексуалните мъже.

Второто е, че променяйки тялото си те напускат групата на “благонадеждните и сериозните” и отиват в групата на “мускулестите”. Това парадоксално означава, че увеличават значително шансовете си за еднократен секс, но пък намаляват тези за дълга и сериозна връзка.

Е, за какво може да ни послужи тази информация? Има много причини да бъдете здрави, слаби и стегнати. Но ако сте от онези мъже, които поддържат огромна мускулатура, за да имат успех сред жените… хм, сигурно е добра идея да преосмислите тактиката си. Най-вероятно ще бъдете атрактивен за около 5-7 дни в месеца.

About the author

sportuser

Loading Facebook Comments ...