Пътешествия

Вълнуваща екскурзия до Армения

На екскурзия до Армения
Written by sportuser

Красивата Армения

Армения – люлката на Християнството

Разположена на кръстопът между Европа и Азия, Република Армения представлява една невероятна симбиоза от различни култури и етноси. Страна, преживяла Османско владичество в древността, а в последствие била част и от Съветския съюз, определено си заслужава да бъде посетена, особено ако сте от типа туристи, които предпочитат авантюристичните преживявания. Въпреки множеството години, преминали под чуждо владичество, Армения е успяла да изгради и съхрани своя собствена идентичност. Исторически признат факт е, че Армения е първата страна в света, която приема Християнството за официална религия. Като прибавим към това богато културно и историческо наследство и изумителната природа, с която разполага страната, определено Армения се нарежда в челните позиции на списъка „Страните, които трябва да посетя” на всеки уважаващ себе си пътешественик.

Полезна информация

Географски Армения се намира в областта Кавказ. Страната граничи на север с Грузия, на изток с Азербайджан, на юг има обща граница с Иран, а на запад с Турция. Столица на Република Армения е град Ереван. Населението на страната, според последното преброяване, провело се през 2010 година, е 3 262 200 души. Местната валута е Арменски драм (AMD). Други широко разпространени валути, с които бихте могли да извършвате плащания в Армения са: щатски долар, евро и руска рубла.

Забележителности

Ако сте на екскурзия в Армения задължително трябва да посетите: манастира Гегхард, крепостта Амберд, планината Арагац, останките на древната крепост Гарни, езерото Кари лич и столицата Ереван.

Документи, необходими за пътуване

В началото на 2013 година влезе в сила решение на правителството на Република Армения, според което граждани на държави, членки на ЕС, могат да влизат и пребивават в страната за период от 180 дни без да е необходимо да им бъде издавана виза. Което означава, че ако притежавате валидна лична карта или международен паспорт, ще имате възможността да се докоснете до тази богата на история земя.

About the author

sportuser

Loading Facebook Comments ...