Здраве

Топ 5 билки срещу високо кръвно

Билки
Written by sportuser

Билковите тинктури, чайове и като цяло билковите продукти са предпочитани при борбата със някои здравни проблеми, тъй като не съдържат вредни химикали, отразяват се благоприятно на организма, съдържат съставки, които имат положителен ефект срещу различни здравни проблеми и освен това употребата им не води до появата на странични ефекти.

В този списък ще ви представим 5 известни и изключително полезни билки срещу високо кръвно налягане.

1. Здравец

Здравецът може да се отглежда в почти всеки дом. Освен с красотата си той радва околните и с прекрасния си аромат. И както подсказва самото име – носи ползи и за здравето. Листата и корените му се използват за различни цели свързани с подобряване на здравето. Чудесно натурално средство е за премахването на безсънието и за понижаване на високото кръвно. В него се съдържат множество витамини и полезни вещества, взаимодействащи благоприятно с организма. Оттам са и неговите здравни ползи. За сваляне на кръвното обикновено се използва коренът на растението. Има множество препоръчани рецепти, които можете да си приготвите самостоятелно, но е важно да следите ефекта от употребата на растението, за да избегнете рязко понижаване на кръвното. При наличие на промяна е необходимо да преустановите приема на отварата от здравец, която сте си приготвили.

2. Китайски женшен

Това растение има множество ползи за здравето. То се използва от хиляди години като алтернативно средство за лечение. В състава му влизат комплекс от полезни вещества като глюкозиди, фитостерини, тритерпенови сапонини, смоли, ферменти, слуз, танини, алкалоиди, пектинови вещества, захар и пр. Също така в него се съдържат и множество витамини като витамин B1, B2 и C. Китайският женшен изобилства от витамини, а корена от соли на манган, фосфор и желязо, както и някои микроелементи и макроелементи. Това го прави чудесно средство за борбата със някои здравни проблеми. Включително тинктура от китайски женшен е много ефективен в борбата с високо кръвно налягане.

3. Ашваганда

Ашваганда е поредното растение, което има изразени ползи срещу високо кръвно налягане. В състава на билката Ашваганда се отличават най-вече алкалоидите, както и стероидните лактони. Сред алкалоидите най-изразена част заема витанина. Други алкалоиди, които се срещат в растението са сомнин, тропин, анферин, ангидрин, тропин, витанинин, сомниферинин и др. През годините се правят множество опити, които доказват ползите на растението срещу високо кръвно. Ашваганда може да се приема и под формата на тинктура.

4. Бяла акация

Класацията за „билки срещу високо кръвно налягане” продължава с бяла акация – растение, което заслужено заема своето място в нея. Освен със своя приятен аромат, билката се характеризира и с микс от полезни вещества, които се отразяват благоприятно на организма и служат за понижаване на високото кръвно налягане.

5. Черен бъз

Цветът на черният бъз се използва в множество натурални рецепти и отвари за лечение на различни здравни проблеми. Сред тях е и високото кръвно. Черният бъз води успешна борба с този здравен проблем. В него се съдържат различни вещества, сред които: гликозида самбунигрин, провитамин A, етерично масло, витамин C, кверцетин, захари, холин, танини и смоли, слуз и много други. Те взаимодействат положително с организма, позволявайки понижаване на кръвното или други проблеми, свързани със здравето.

Натуралните билки са чудесно спомагателно средство, което да подпомогне основното лечение или да се използва за цялостното премахване на определен здравен проблем. При самостоятелното приготвяне на домашни рецепти с билки за лечение (например за понижаване на кръвно налягане), трябва да имате предвид, че кръвното може да се понижи рязко. Ето защо е препоръчително да следите постоянно за действието от приеманата домашно приготвена отвара и да преустановите незабавно приема на дадената билка в случай, че се наблюдава спадане на кръвното или рязко понижаване.
Има още един по-лесен начин за употреба на билките – под формата на тинктура. Тинктурите от билки съдържат указания за употреба и дозировка. Те са тествани и могат спокойно да бъдат приемани без лекарско предписание.

За повече информация Bilkite.net

About the author

sportuser

Loading Facebook Comments ...