Здравословно хранене

10 правила на перфектната диета

Диета за отслабване - 10 правила
Written by sportuser

Детоксикиращи храни, рецепти за отслабване, но за да сработи диетата съществуват и 10 прости правила, които трябва да следвате. Колко от тях не спазвате?
Само решителност и воля не са достатъчни, за да мръднат стрелката на кантара (а за по-модерните кантари да намалят цифрите), за да отслабнете, трябва да спазвате няколко прости правила, но ефективни. Следвайте ги и не само ще отслабнете, но и ще бъдете в състояние да поддържате теглото си, като избегнете да възвърнете килограмите, които сте свалили с толкова много усилия!

1- Никога не пропускайте хранене, особено закуската. Закуската е най-важното хранене, тъй като дава сили за целия ден. Храненето трябва да прилича на обърната пирамида: закуската да е най-обилна, обядът също да е стабилен, а за вечеря – нещо леко. Повечето хора правят тамън обратното – не закусват, обядът го претупват, а на вечеря се тъпчат с големи количества храна. Отучете се от това.

2- Яжте въглехидрати! Включвайте по-малко във всяко хранене, за предпочитане са пълнозърнестите храни. Организмът има нужда и от въглехидрати, не ги изключвайте изцяло от менюто си.

3- Правете си междинни закуски, но да са на базата на плодове и то до 2 пъти дневно. Междинните хранения са силно препоръчителни.

4- Ограничете консумацията на захарни изделия: хапвайте сладко само на закуска или поне избирайте сладкиши без масло. Консумацията на захари се отразява най-вече на вашата кожа.

5- Пийте много вода, почти 2 литра вода на ден. Водата помага за правилното функциониране на организма, така че дори да ви е трудно в началото, старайте се да пиете вода. Носете я в себе си, за да се подсещате. В началото е трудно, но след известно време се превръща е навик и ще видите как няма да можете без вода.

6- Зеленчуци вместо сосове. Избягвайте мазните сосове и ги заместете с подправки от зеленчуци.

7- Изберете уникалните ястия; това са ястия, които съдържат всичко необходимо за едно хранене, като супа от зърнени храни, леща или боб, или салата с яйца, моцарела и риба тон. Включвайте ги в диетата си най-малко 2 или 3 пъти седмично.

8- Яжте риба поне 2 пъти седмично, тъй като както знаете е богата на омега 3 и е много полезна за организма.

9- Малко сирене и кашкавал: яжте сирене и кашкавал, особено пресни, но не повече от 2 или 3 пъти седмично.

10- Не смесвайте храни с едни и същи функции като хранителни вещества. Например не комбинирайте в едно ястие месо и сирене или тестени изделия (например паста: спагети) и хляб.

Един последен съвет? Съчетайте храненето с физическа активност за по-бърз и дълготраен ефект. Преобразете хранителните си навици за цял живот, не само за седмица или две, ако искате дългосрочни резултати. Приемете един нов и здравословен начин на живот, благодарение на който ще се чувствате по-добре и във форма. А ако не съумеете да се справите сами, трудно ви е да започнете или нямате достатъчно силна воля, за да продължите веднъж като сте започнали, не се колебайте да потърсите помощ. Опитните професионалисти в тази сфера ще ви дадат необходимия стимул да започнете, ще ви покажат пътя, който ще ви доведе до сигурни резултати. Препоръчваме ви програмата за отслабване на ЛъкиФит под формата на ваканция, която ще ви зареди със страхотно настроение и ще ви вкара за отрицателно време във форма. Перфектната диета и още по-перфектни резултати!

About the author

sportuser

Loading Facebook Comments ...