Пътешествия

Насладете се на Република Чили

Чили отблизо
Written by sportuser

Чили е дестинация за истински ценители

Ако търсите вълнуваща и екзотична дестинация за вашето пътуване, ще ви въведа в културата на една интересна държава – Република Чили. Със скромното население от близо 17 милиона души, тя е разположена в югозападната част на Южна Америка. Уникалната й форма се разпростира между Андите и Тихия океан, заемаща площ от 756 626 кв.км.

Столицата на Чили

Столицата ѝ Сантяго де Чили е единственият град в държавата, който не предлага възможността да се порадвате на океанската ивица. Простиращ се изцяло в планинския район на Андите, Сантяго поддържа статута на основен икономически и културен център на страната. Градът е получил името си от своя основател Сантяго е Педро де Валдивия.

Всички, на които не им липсва артистичен дух, ще бъдат очаровани от множеството театри, арт галерии и изложбени центрове разпростиращи се по модерните търговски улици. В този ред на мисли ще спомена, че милиони любители на изкуството ежегодно не пропускат да се насладят на уникалните улични представления на самобитни актьори и музиканти, изнесени пред красивите сгради на града. За всички блазнещи се от нощния живот, столицата разполага с изобилие от ресторанти и клубове.

Любопитен е фактът, че името на страната означава “там където свършва земята”. Най-дългата и тясна страна в света, ще ви очарова с разнообразни климатични и природни условия. Държавата разполага с много дестинации за почивка, туризъм или преживявания, които заслужават вашето внимание.

Интересено би било да посетите втория по големина град в Чили – Валпараисо. Там ще имате възможността да видите площад Виктория и сградата на Парламента. В града се намира и едно от най-важните пристанища на Тихия океан – Муеле Прат. Там похапвайки в един от многобройните ресторанти ще се любувате на гледката към красивото крайбрежие.

Кухнята в Чили се слави със своето разнообразие. Изобилие от месо, морски дарове, тестени изделия, както и великолепните плодове и зеленчуци, са способни да примамят всеки любител на хубавата храна. За чилийското вино, каквото и да кажем ще бъде малко. Задължително го опитайте!

И ако до този момент не сте се впечатлили, нека споменем и едно от най-изолираните места в света – хотел „Посада де Мике Рапу”, известен още с каменните статуи моаи.

В Чили се намира и най-големият басейн в света, намиращ се в курорта Сан Алфонсо дел Мар и пълен с 250 млн. литра кристална морска вода.

Ако търсите екстремни приключения, усамотение и силни емоции, то Република Чили е подходящата дестинация за вас. Само не забравяйте, стягайки багажа да си обмените парите в чилийско песо. Доброто настроение и усмивката също са задължителни.

About the author

sportuser

Loading Facebook Comments ...