Пътешествия

Как да изберем добър хотел

Как да изберем добър хотел
Written by sportuser

Зимата скоро ще свърши, а пролетта ще ви накара да се замислите за почивка със семейството? Това е чудесно. Но знаете ли как да си изберете най-подходящия хотел? Е, ако отговорът ви е отрицателен, следващите съвети ще ви помогнат.

В днешно време е много лесно да резервирате хотел онлайн. Няколко клика и сте готови, но това не означава, че сте направили правилния избор. Тъй като възможностите за настаняване за многобройни, измежду тях със сигурност ще има поне по някоя измама или риск. Затова е добре да се замислите над съветите, които ще ви дадем.

В центъра или в покрайнините

Да, цените в хотелите в покрайнините на града са по-ниски и това е напълно логично. Но, погледнато реално, това е едно от най-лошите неща, които можете да направите, особено в някои мегаполиси като Париж, Ню Йорк, Рим и други. Тъй като повечето музеи и забележителности се намират в центъра на града, то за да стигнете до там, ще се охарчите доста за градски транспорт, а и ще ви отнеме повече време.

И така, спестили сте няколко евро от по-ниската цена на отдалечения от центъра хотел. Сега идва време да тръгнете на обиколка из града и осъзнавате, че цените на билетите далеч надвишават спестената сума. Затова, идеалният вариант е хотел около центъра, който да се намира на около 15 минути пеш от най-известните забележителности. По този начин ще платите малко повече за стая, но пък ще спестите пари от билети, а и ще прекарате по-малко време в претъпкания градски транспорт и повече – в разглеждане на забележителностите, за което всъщност сте дошли.

Категорията на хотела

Докато за едни категорията на хотела е много важна, други не отдават почти никакво значение на това. Да, в Европа фактът колко звезди има хотелът ви може и да не е важен. В други страни обаче това може да се окаже жизненоважно. Както в екзотичните държави, например Индия, Египет, Монголия и други. Там трябва винаги да се настанявате в най-високата категория хотел, като това е изключително важно за здравето и сигурността ви. Но, да кажем, че сте избрали хотел с 4 звезди и мислите, че няма да е толкова лошо – е, най-вероятно ще ви се падне място, което по европейския стандарт не би получило повече от 2 звезди.

Но, обратно в Европа, в Гърция дори и хотелите с две звезди предлагат чиста и уютна атмосфера, така че броят звезди е почти без значение.

Екстри

Обикновено, един нормален туристически ден включва ранно ставане, късно лягане и безкрайно обикаляне между забележителности, заведения, магазини и така нататък. Ако сте от този тип туристи, които искат да видят всичко, което градът може да им предложи, то тогава няма да се нуждаете от различни екстри, а единствено от баня, легло и възглавница. В хотелите се предлагат многобройни екстри, но статистиката сочи, че само 5% от потребителите ги ползват. А, както посочихме по-горе, туристите се нуждаят предимно от баня, тоалетна и легло.

Но, от друга страна, ако сте решили да отидете на спа почивка или на морски курорт, където да се занимавате предимно с релакс или препичане на плажа, то е ясно, че ще прекарвате доста повече време в стаята си. В такива случаи е добре да обръщате повече внимание на екстрите в хотела, които ще са важни за вас.

Същото важи ако сте планирали семейна ваканция с децата. В такъв случай екстрите ще бъдат наложителни и не пренебрегвайте нищо: паркинг, детски кът, ресторант в хотела, басейн, аниматори, спа процедури, асансьор, рум сървис, телефон в стаята, голяма баня или баня с допълнителна тоалетна, повече пространство и т.н.

Ако сме ви помогнали в избора на подходящ и изгоден хотел, стягайте куфарите, направете резервация и не забравяйте най-важното при една почивка: голяма доза настроение и приключенски дух. Разбира се никога не забравяйте зарядно за телефон, слънчеви очила, бански, документи и разбира се пари.

About the author

sportuser

Loading Facebook Comments ...