Мода и стил

Грижа за сребърните бижута

Сребърни бижута за всеки вкус
Written by sportuser

Много дами се интересуват какви грижи трябва да полагаме за сребърните си бижута, за да запазим блясъка им

Материала е подготвен, благодарение на нашите приятели от професионалната верига бижутерии Магазини Гранат – https://www.magazinigranat.com

Сребърните бижута са сред най-разпространените и търсени аксесоари както от мъжете, така и от жените. Те са олицетворение на индивидуалния стил и класа на притежателя си. Попадат в списъка на най-желаните и най-подарявани подаръци, и могат да предизвикат усмивката на всеки, стига да са подбрани според вкуса му. Съществуват безкрайни вариации на различните видове сребърни колиета, гривни, обеци и пръстени – цветове, форми, примеси с други метали, комбинация със скъпоценни камъни и т.н.

За да бъдат винаги красиви и бляскави, обаче, сребърните накити имат нужда от поддръжка. Макар че винаги бихте могли да ги занесе в бижутериен магазин, за да ги почистят, за да не губите излишно време, има опция да направите това и вкъщи. Всичко, което ви трябва е кърпичка или разтвор за почистване на сребро. Ако не откриете такъв, може да си направите соден, който ще свърши същата работа.

Друго нещо, което повече хора не знаят, е как да съхраняват сребърните си украшения и правят точно обратното на това, което трябва. Среброто не бива да се излага на пряка светлина, била тя изкуствена или естествена. В случай, че имате много сребърни колиета, например, но за момента не се нуждаете от някои, не го оставяйте върху нощното си шкафче, а го приберете в пликче или торбичка, където няма да се нарани, одраска или потъмнее.

Среброто е изключително нежен и красив метал. Поради тази причина не е тайна, че пазарът прелива от негови имитации. За да разпознаете оригинала, търсене надпис „925” или печат на производител върху бижуто, което ще бъде знак за автентичността му. Ако сте получили сребърен аксесоар като подарък, бихте могли да го занесете в бижутериен магазин, където ще проверят качеството му.

Често, особено когато не купуваме бижу за себе си, а за наш близък, не улучваме размера. За щастие, среброто е фин метал, лесен за манипулиране и без проблем се преоразмерява. Сребърните бижута се коригират бързо и лесно, но за да бъдете спокойни, може да се консултирате с бижутера в съответния магазин още при покупката на украшението. В онлайн магазина на Magazini Granat може да се сдобиете с качествено и оригинално сребърно бижу в специализираната категория тук https://www.magazinigranat.com/silver-jewelry, от където може да се сдобиете с украшение за вас или вашата половинка.

Подарявайки бижу, много хора предпочитат да го гравират, било то с надпис, име или дата. Тук, среброто отново има предимство, заради своята мекота. То се гравира лесно, но при него съществува друг особен момент. Някои бижута може да бъдат прекалено тънки за гравиране или с твърде много скъпоценни камъни. Това е често срещан проблем при красивите сребърни колиета, особено ако са по-нежни. Ето защо, преди да купите бижу за себе си или за свой любим човек, най-напред се консултирайте с бижутера в магазина.

About the author

sportuser

Loading Facebook Comments ...