Спорт и фитнес

Bet365 пребори монопола, вече оперира легално на българския пазар

bet365 оперира легално на българския пазар
Written by sportuser

Букмейкърът с най-много потребители в света взе лиценз за хазартна дейност на българска територия. След, продължили повече от две години, множество препятствия и две съдебни дела, на българските играчи най-после се предоставя възможност да играя в най-предпочитания сайт.

Вече достъпът към сайта на bet365 регистрация е разрешен от всички Интернет доставчици, а също така в сайта на Държавната комисия по хазарта е обявена официално новината за лиценза. Както е известно на всички любители на онлайн спортните залози, бет365 се наложи като безапелационен лидер на българска територия, преди достъп до него да бъде блокиран. Големия печеливш тогава се оказа новоизлюпеният български букмейкър – Efbet.

Какво точно се случи преди издаването на разрешителното?

В края на миналата година ДКХ отне лиценза на британския гигант и ограничи достъпа до сайта му. Единствения начин българските потребители да влязат бяха огледалните линкове. В началото на годината от бет365 сами блокираха регистрациите за българския пазар.

До тази крайност се стигна, след като лицензионната комисия на четири пъти отлага взимането на разрешително. След като лицензът им бе отказан и им бе наложена санкция за използването на огледални линкове, от bet365 решиха, че е време да си потърсят правата по съдебен път. Заведени бяха три жалби в софийския административен съд срещу ДКХ. Все пак краят е добър за българските играчи. Съдебните процедури получиха голямо медийно внимание в западните издания, най-вече за подозирания монопол над българския пазар.
Самото отнемане на лиценза се случи още през лятото на миналата година. Подобни са и случаите с други големи играчи в бизнеса като Efbet, Betfear и дори Pokerstars. Незнайно по каква причина, никой от тях не се сблъска с проблемите, с който трябваше да се прави бет365.

Забавянето изглежда меко казано нелогично, при положение ,че потенциалните постъпления за държавната хазна, за въпросните 12 месеца, щяха да надхвърлят 10 милиона лева. От всички други сайтове за онлайн хазарт , в държавната каса влизат едва 2,3 милиона лева.

Очаква се до края на календарната година британците да влязат в няколко български клуба като генерален спонсор. През март Левски отхвърли подобна оферта на стойност едни милион лева на сезон. Клубът бе принуден да откаже, тъй като е в спонсорски взаимоотношения с другия основен играч за България- Efbet. На този етап логото на компанията се рекламира на фланелките на шампиона Лудогорец и на евро бойците от Славия. „Белите“ дори постигнаха първа победа с новите екипи 1-0 над полския Заглебие. Победата беше първа в Европа от 20 години. Срокът и на двата контракта е две години и влезе в сила от 1-ви юли тази година.

BET365 е най-големият сайт за спортни залози. В момента активните потребители са повече от 22 милиона, а печалбите на компанията за миналата година надхвърлиха 4 милиарда лева.
Клиентите на бет365 също изиграха своята роля в борбата за узаконяването. Не една или две общности се появиха в социалните мрежи. Феновете бяха бесни на държавната институция и оказаха доста голям натиск върху институция.

Краят на цирка.

В крайна сметка компанията Хилсайд медия (собственик на бет365 ) осъди държавната комисия по хазарта за сумата от 150 лева. За сега полученият лиценз е само за спортни залози. Очакванията са до месец, два да бъде пуснати и лицензите за покер и казино игри. Неприятното е, че всички акаунти на българи са изтрити. За да играете, ще е нужно отново да се регистрирате. Всички данни могат да бъдат същите, единствено ще се наложи да промените потребителското си име. Като перфектен подарък за потребителите беше узаконяването точно преди началото на ЕВРО 2016. Освен многото мачове и най-различни пазари , потребителите имат възможност отново да се възползват от първоначалните бонуси- до 100 лева при първи депозит и бонус бет365 навсякъде.

Можем да честитим на всички българи, който се забавляват с онлайн залози. Най-добрата платформа е вече тук и е напълно легална. Като се има предвид, че отново можете да вземете до 150 лева от първоначалните бонуси, няма причина поради която да не се насладите максимално на европейското. За всички любители на тениса се предлага акумулаторен бонус, който може да увеличи печалбите ви до 50%. Бет365 предлагат и много други бонуси, който ще намерите на страницата на букмейкъра. Приятни моменти с най-добрия хазартен оператор в света ! Обосновани анализи и прогнози може да намерите на сайта bgbets.com.

About the author

sportuser

Loading Facebook Comments ...